Konserwowanie i przechowywanie żywności

Książka

Konserwowanie i przechowywanie żywności

  • Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
  • Rok wydania: 2008
  • ISBN: 978-83-7404-898-9
  • Ilość stron: 252
  • Format: 16.5x23.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 26,10 PLN
Nasza cena 19,60 PLN
Oszczędzasz 24%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 26,10 PLN
Nasza cena 19,60 PLN
Oszczędzasz 24%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Konserwowanie i przechowywanie żywności - Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz

"Ponad 350 przepisów!



Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek!

Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem!

Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem!



- Vademecum wielbiciela przetworów ? zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia, kiszenia, zamrażania...

Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.



- Królestwo przetworów owocowych ? soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki, wina i likiery...

Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs, aż po agrest w przecierze truskawkowym.



- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów ? kwaszonki, sosy, marynaty, przeciery, pikle, keczupy...

Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną, kiszone rydze lub marynowane opieńki.



- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb ? kiełbasy, wędzonki, parówki, pasztety, polędwice, szynki...

Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne jak nigdy dotąd."


Szczegóły: Konserwowanie i przechowywanie żywności - Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz

Tytuł: Konserwowanie i przechowywanie żywności
Autor: Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374048989
ISBN: 978-83-7404-898-9
Tytuł oryginału: Konserwowanie i przechowywanie żywności
Język oryginału: POLSKI
Języki: POLSKI
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 252
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.44 kg


Recenzje: Konserwowanie i przechowywanie żywności - Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: