Warzywa mało znane i zapomniane

Książka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 6,75 PLN
Nasza cena: 5,30 PLN
Oszczędzasz 21%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Paypo
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Warzywa mało znane i zapomniane

Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.


Szczegóły: Warzywa mało znane i zapomniane

Tytuł: Warzywa mało znane i zapomniane
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016038
Języki: polski
Rok wydania: 1993
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.316 kg


Recenzje: Warzywa mało znane i zapomniane

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Warzywa mało znane i zapomniane

Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 6,75 PLN
Nasza cena 5,30 PLN
Oszczędzasz 21%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Paypo

Szczegóły: Warzywa mało znane i zapomniane

Tytuł: Warzywa mało znane i zapomniane
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016038
Języki: polski
Rok wydania: 1993
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.316 kg


Recenzje: Warzywa mało znane i zapomniane

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×