61.79
Książki
C. H. Beck
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Teoria i praktyka
Wydawnictwo:
C. H. Beck
Oprawa: Miękka
61,79 zł
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 46,96 zł
(+32%)
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania pakietu rozporządzeń higienicznych w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Szczegóły
Tytuł
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Podtytuł
Teoria i praktyka
Wydawnictwo
Rok wydania
2010
Oprawa
Miękka
Ilość stron
388
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788325502386
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788325502386
Dodałeś produkt do koszyka
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
61,79 zł
Recenzje