Technologia przetwórstwa mięsa

Książka
  • Wydawnictwo: WNT
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 60,00 PLN
Nasza cena: 41,39 PLN
Oszczędzasz 31%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.:

- metody uboju zwierząt rzeźnych;

- sposoby rozbioru tusz;

- produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw;

- metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GHP oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

Uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika wędliniarza.


Szczegóły: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Olszewski Adam
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623197
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.618 kg


Recenzje: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Technologia przetwórstwa mięsa

  • Wydawnictwo: WNT
  • Oprawa: Miękka

W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.: - metody uboju zwierząt rzeźnych; - sposoby rozbioru tusz; - produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw; - metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GHP oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. Uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika wędliniarza.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2012-08-06

Cena 60,00 PLN
Nasza cena 41,39 PLN
Oszczędzasz 31%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Olszewski Adam
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623197
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.618 kg


Recenzje: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×