Technologia przetwórstwa mięsa

Książka

Technologia przetwórstwa mięsa

  • Wydawnictwo: WNT
  • Rok wydania: 2012
  • ISBN: 9788363623197
  • Ilość stron: 346
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 60,00 PLN
Nasza cena 41,39 PLN
Oszczędzasz 31%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 60,00 PLN
Nasza cena 41,39 PLN
Oszczędzasz 31%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.:

- metody uboju zwierząt rzeźnych;

- sposoby rozbioru tusz;

- produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw;

- metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GHP oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

Uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika wędliniarza.


Szczegóły: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Olszewski Adam
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623197
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.618 kg


Recenzje: Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×