Tradycje polskiego stołu

Książka
  • Wydawnictwo: Muza
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka: 1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 60,00 PLN
Nasza cena: 38,92 PLN
Oszczędzasz 35%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Paypo
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.

Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.

Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.


Szczegóły: Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

Tytuł: Tradycje polskiego stołu
Autor: Ogrodowska Barbara
Wydawnictwo: Muza
Seria: Ocalić od zapomnienia
ISBN: 9788377582930
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 360
Format: 20.7x20.8
Oprawa: Twarda
Waga: 0.83 kg


Recenzje: Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Tradycje polskiego stołu

  • Wydawnictwo: Muza
  • Oprawa: Twarda

Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.

Cena 60,00 PLN
Nasza cena 38,92 PLN
Oszczędzasz 35%
Wysyłka: 1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Paypo

Szczegóły: Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

Tytuł: Tradycje polskiego stołu
Autor: Ogrodowska Barbara
Wydawnictwo: Muza
Seria: Ocalić od zapomnienia
ISBN: 9788377582930
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 360
Format: 20.7x20.8
Oprawa: Twarda
Waga: 0.83 kg


Recenzje: Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×