loading
Status zamówienia
61 651 44 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
58.95 Książki Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
-24%

Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Oprawa: Twarda
58,95 zł
77,99 zł
Cena regularna: 77,99 zł (-24%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 58,95 zł (0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt.Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu.Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.

Szczegóły

Tytuł
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Wydawnictwo
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania
2012
Oprawa
Twarda
Ilość stron
574
Format
16.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788309010470
Redakcja
Litwińczuk Zygmunt
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788309010470

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
58,95 zł
77,99 zł
Cena regularna: 77,99 zł (-24%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 58,95 zł (0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
58,95 zł
77,99 zł
Przejdź do koszyka
58,95 zł
Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
O firmie
Dane firmowe
Księgarnia czytam.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań czytam@czytam.pl
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO