58.95
Książki
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
-24%
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Wydawnictwo:
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Oprawa: Twarda
58,95 zł
Cena regularna: 77,99 zł
(-24%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 58,95 zł
(0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt.Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu.Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.
Szczegóły
Tytuł
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Wydawnictwo
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania
2012
Oprawa
Twarda
Ilość stron
574
Format
16.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788309010470
Redakcja
Litwińczuk Zygmunt
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788309010470
Dodałeś produkt do koszyka
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
58,95 zł
Recenzje