Dietetyka i żywienie kliniczne

Książka
Wysyłka: 2-3 dni robocze + czas dostawy
Nasza cena: 151,20 PLN
Oszczędzasz -INF%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Dietetyka i żywienie kliniczne

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.
Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.

Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.

Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.

Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych
Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie


Szczegóły: Dietetyka i żywienie kliniczne

Tytuł: Dietetyka i żywienie kliniczne
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
ISBN: 9788376098999
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 324
Format: 20.5x29.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.82 kg
Redakcja: Payne Anne, Barker Helen, Chojnacki Jan


Recenzje: Dietetyka i żywienie kliniczne

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Dietetyka i żywienie kliniczne

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia. Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności. Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie

Nasza cena 151,20 PLN
Wysyłka: 2-3 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa

Szczegóły: Dietetyka i żywienie kliniczne

Tytuł: Dietetyka i żywienie kliniczne
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
ISBN: 9788376098999
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 324
Format: 20.5x29.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.82 kg
Redakcja: Payne Anne, Barker Helen, Chojnacki Jan


Recenzje: Dietetyka i żywienie kliniczne

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×