Jadalne rośliny dziko rosnące Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

, ,

Książka
  • Wydawnictwo: Vital
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 59,50 PLN
Nasza cena: 41,50 PLN
Oszczędzasz 30%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Jadalne rośliny dziko rosnące - Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland

W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością odżywczych substancji. Od wieków nasi przodkowie je zbierali. Były one dla nich jednocześnie pożywieniem i lekiem. Teraz każdy z nas może sięgnąć po wiedzę przodków i zaczerpnąć z naturalnego źródła smaku oraz zdrowia.
Zapewne wszyscy znają bardzo popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę czy ugotować jak szpinak i dodawać do omletów czy jajecznicy. Okłady z babki lancetowatej stosuje się w przypadku zranień, zapaleń skóry, oparzeń, obrzęków i ukąszeń owadów. Powszechnie występującą rośliną jest mniszek, którego liście i korzenie mają działanie moczopędne. Jest też pomocny w dolegliwościach wątroby, oczyszcza krew, łagodzi zaburzenia trawienne. To zastosowanie jedynie 2 spośród 200 roślin opisanych w tej publikacji, a które bez problemu spotkasz na łące, trawniku lub w lesie. Teraz sam możesz sprawdzić w czym pomogą Ci pozostałe z nich.
Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dzikich roślinach jadalnych wraz ze zdjęciami i opisem ich właściwości odżywczych i leczniczych. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części rośliny można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób można ich używać w kuchni. Nauczysz się także umiejętnie rozpoznawać trujące rośliny, które można łatwo pomylić z jadalnymi.
Zdrowie i smak z natury.


Szczegóły: Jadalne rośliny dziko rosnące - Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland

Tytuł: Jadalne rośliny dziko rosnące
Podtytuł: Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin
Autor: Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788364278228
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 336
Format: 14.4x20.2
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg


Recenzje: Jadalne rośliny dziko rosnące - Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Jadalne rośliny dziko rosnące
Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

, ,

  • Wydawnictwo: Vital
  • Oprawa: Miękka

W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością odżywczych substancji. Od wieków nasi przodkowie je zbierali. Były one dla nich jednocześnie pożywieniem i lekiem. Teraz każdy z nas może sięgnąć po wiedzę przodków i zaczerpnąć z naturalnego źródła smaku oraz zdrowia. Zapewne wszyscy znają bardzo popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę czy ugotować jak szpinak i dodawać do omletów czy jajecznicy. Okłady z babki lancetowatej stosuje się w przypadku zranień, zapaleń skóry, oparzeń, obrzęków i ukąszeń owadów. Powszechnie występującą rośliną jest mniszek, którego liście i korzenie mają działanie moczopędne. Jest też pomocny w dolegliwościach wątroby, oczyszcza krew, łagodzi zaburzenia trawienne. To zastosowanie jedynie 2 spośród 200 roślin opisanych w tej publikacji, a które bez problemu spotkasz na łące, trawniku lub w lesie. Teraz sam możesz sprawdzić w czym pomogą Ci pozostałe z nich. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dzikich roślinach jadalnych wraz ze zdjęciami i opisem ich właściwości odżywczych i leczniczych. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części rośliny można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób można ich używać w kuchni. Nauczysz się także umiejętnie rozpoznawać trujące rośliny, które można łatwo pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2014-07-08

Cena 59,50 PLN
Nasza cena 41,50 PLN
Oszczędzasz 30%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa

Szczegóły: Jadalne rośliny dziko rosnące - Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland

Tytuł: Jadalne rośliny dziko rosnące
Podtytuł: Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin
Autor: Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788364278228
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 336
Format: 14.4x20.2
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg


Recenzje: Jadalne rośliny dziko rosnące - Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×