Kuchnia śląska potrawy tradycyjne
Książka
  • Wydawnictwo: Astrum
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 32,51 PLN
Nasza cena: 21,08 PLN
Oszczędzasz 35%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Kuchnia śląska - Jakimowicz-Klein Barbara

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz co wyjątkowe i chyba najważniejsze dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji.
Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich.
Wszak zioła w kuchni, to zdrowie w sercu. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!


Szczegóły: Kuchnia śląska - Jakimowicz-Klein Barbara

Tytuł: Kuchnia śląska
Podtytuł: potrawy tradycyjne
Autor: Jakimowicz-Klein Barbara
Wydawnictwo: Astrum
Seria: KUCHNIA I DIETY
ISBN: 9788372777096
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 278
Format: 15.0x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg


Recenzje: Kuchnia śląska - Jakimowicz-Klein Barbara
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Kuchnia śląska
potrawy tradycyjne

  • Wydawnictwo: Astrum
  • Oprawa: Miękka

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz co wyjątkowe i chyba najważniejsze dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich. Wszak zioła w kuchni, to zdrowie w sercu. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2014-06-25

Cena 32,51 PLN
Nasza cena 21,08 PLN
Oszczędzasz 35%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa

Szczegóły: Kuchnia śląska - Jakimowicz-Klein Barbara

Tytuł: Kuchnia śląska
Podtytuł: potrawy tradycyjne
Autor: Jakimowicz-Klein Barbara
Wydawnictwo: Astrum
Seria: KUCHNIA I DIETY
ISBN: 9788372777096
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 278
Format: 15.0x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg


Recenzje: Kuchnia śląska - Jakimowicz-Klein Barbara

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×