Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

,

Książka
  • Wydawnictwo: PZWL
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 149,00 PLN
Nasza cena: 124,11 PLN
Oszczędzasz 16%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Ciborowska Helena, Rudnicka Anna

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
? omówienie podstaw żywienia człowieka ? od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
? aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
? omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.


Szczegóły: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Ciborowska Helena, Rudnicka Anna

Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
Wydawnictwo: PZWL
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg


Recenzje: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Ciborowska Helena, Rudnicka Anna

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Inne pozycje tego autora: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna (1)

Książka

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

,

  • Wydawnictwo: PZWL
  • Oprawa: Miękka

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: ? omówienie podstaw żywienia człowieka ? od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych ? aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami ? omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Cena 149,00 PLN
Nasza cena 124,11 PLN
Oszczędzasz 16%
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa

Szczegóły: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Ciborowska Helena, Rudnicka Anna

Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
Wydawnictwo: PZWL
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg


Recenzje: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Ciborowska Helena, Rudnicka Anna

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Inne pozycje tego autora: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna (1)


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×