57.38
Przedmioty zawodowe w technikum - podręczniki
WSiP
-5%
Podręcznik
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: miękka
57,38 zł
Cena regularna: 60,70 zł
(-5%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 55,68 zł
(+3%)
Wysyłka: 2-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.
Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.
Szczegóły
Tytuł
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
2016
Oprawa
miękka
Ilość stron
288
Format
17 x 24.5 cm
Języki
polski
ISBN
9788302147371
Rodzaj
Podręcznik
Stan
Nowy
EAN
9788302147371
Data premiery
2014-09-25
Dodałeś produkt do koszyka
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
57,38 zł
Recenzje