2.94
Książki
Dragon
2,94 zł
Cena regularna: 4,49 zł
(-35%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 2,94 zł
(0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.
Szczegóły
Tytuł
Zioła lecznicze w kuchni polskiej
Podtytuł
Pokaż się z dobrej kuchni
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Miękka
Ilość stron
32
Format
13.5x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788378870388
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788378870388
Dodałeś produkt do koszyka
Zioła lecznicze w kuchni polskiej
2,94 zł
Recenzje