loading
Status zamówienia
61 651 44 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
85.4 Technika, inżynieria, technologia Wydawnictwo Naukowe PWN
-14%

Chłodnictwo
Technologia w piekarni

Oprawa: Twarda
85,40 zł
99,00 zł
Cena regularna: 99,00 zł (-14%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 75,83 zł (+13%)
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:- wydajność chłodzenia- działanie chłodni a straty cieplne- rodzaje urządzeń chłodniczych? odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku? mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne? dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa? produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa? analiza rentowności sklepowych stacji wypieku? zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczychDzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Szczegóły

Tytuł
Chłodnictwo
Podtytuł
Technologia w piekarni
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
440
Format
15.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788301181345
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Błaszczak Agnieszka
Redakcja
Losche Klaus
Tytuł oryginału
Kältetechnologie in der Bäckerei.
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301181345
Data premiery
2015-02-19

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
85,40 zł
99,00 zł
Cena regularna: 99,00 zł (-14%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 75,83 zł (+13%)
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Chłodnictwo
Chłodnictwo
85,40 zł
99,00 zł
Przejdź do koszyka
85,40 zł
Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
O firmie
Dane firmowe
Księgarnia czytam.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań czytam@czytam.pl
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO