Kuchnia i medycyna XXI wieku

,

Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 49,50 PLN
Nasza cena: 33,15 PLN
Oszczędzasz 33%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Paypo
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Kuchnia i medycyna XXI wieku - A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego

Prawidłowe żywienie powinno stać się częścią terapii, wspomagać ją, a niekiedy być jej głównym elementem. Książka składa się z siedmiu tematycznie ze sobą powiązanych rozdziałów, z których każdy stanowi rodzaj krótkiego kompendium wiedzy. W rozdziale opisującym postępowanie w przypadku pacjenta chorego na nowotwór przyjęto za punkt wyjścia objawy uboczne, towarzyszące terapii przeciwnowotworowej - takie jak brak apetytu, nudności, wymioty, etc. Autorzy proponują zalecenia żywnościowe, które mogą zmiejszyć dyskomfort psychiczny i fizyczny chorego. Walorem praktycznym książki są zalecenia żywieniowe związane ze specyfiką danego nowotworu oraz wskazówki dotyczące postępowania dietetycznego po zakończeniu leczenia.W książce nie zabrakło tematów na temat profilaktyki chorób nowotworowych. Wspomniane są również diety uważane za alternatywną drogę leczenia nowotworów. Poradnik ma walory zarówno praktyczne, jak poznawcze. To nowoczesny interdyscyplinarny podręcznik, który porządkuje istniejącą w tym zakresie wiedzę, uczy jak postępować, i daje nadzieję dla leczonych i leczących na zbilansowaną i urozmaiconą dietę w przebiegu chorób nowotworowych. (z recenzji prof. dr hab. Juliusza Przysławskiego)


Szczegóły: Kuchnia i medycyna XXI wieku - A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego

Tytuł: Kuchnia i medycyna XXI wieku
Autor: A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego
Producent: Fundacja Centrum Leczenia Szpiczaka
ISBN: 9788393218950
Rok produkcji: 2015
Ilość stron: 208
Format: 16,2x24,5 cm
Oprawa: twarda


Recenzje: Kuchnia i medycyna XXI wieku - A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Kuchnia i medycyna XXI wieku

,

Prawidłowe żywienie powinno stać się częścią terapii, wspomagać ją, a niekiedy być jej głównym elementem. Książka składa się z siedmiu tematycznie ze sobą powiązanych rozdziałów, z których każdy stanowi rodzaj krótkiego kompendium wiedzy. W rozdziale opisującym postępowanie w przypadku pacjenta chorego na nowotwór przyjęto za punkt wyjścia objawy uboczne, towarzyszące terapii przeciwnowotworowej - takie jak brak apetytu, nudności, wymioty, etc. Autorzy proponują zalecenia żywnościowe, które mogą zmiejszyć dyskomfort psychiczny i fizyczny chorego. Walorem praktycznym książki są zalecenia żywieniowe związane ze specyfiką danego nowotworu oraz wskazówki dotyczące postępowania dietetycznego po zakończeniu leczenia.W książce nie zabrakło tematów na temat profilaktyki chorób nowotworowych. Wspomniane są również diety uważane za alternatywną drogę leczenia nowotworów. Poradnik ma walory zarówno praktyczne, jak poznawcze. To nowoczesny interdyscyplinarny podręcznik, który porządkuje istniejącą w tym zakresie wiedzę, uczy jak postępować, i daje nadzieję dla leczonych i leczących na zbilansowaną i urozmaiconą dietę w przebiegu chorób nowotworowych. (z recenzji prof. dr hab. Juliusza Przysławskiego)

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 49,50 PLN
Nasza cena 33,15 PLN
Oszczędzasz 33%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Paypo

Szczegóły: Kuchnia i medycyna XXI wieku - A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego

Tytuł: Kuchnia i medycyna XXI wieku
Autor: A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego
Producent: Fundacja Centrum Leczenia Szpiczaka
ISBN: 9788393218950
Rok produkcji: 2015
Ilość stron: 208
Format: 16,2x24,5 cm
Oprawa: twarda


Recenzje: Kuchnia i medycyna XXI wieku - A. Jurczyszyna, A.B. Skotnickiego

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×