Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu

,

Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu

,

  • Producent: Gaj
  • Rok produkcji: 2014
  • ISBN: 9788363537173
  • Ilość stron: 120
  • Format: 14,7x21 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna

Powiadom o dostępności

Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 20,00 PLN
Dodaj do Schowka

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×
Cena 20,00 PLN
Nasza cena 0 PLN
Oszczędzasz 25%
Dodaj do Schowka

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×

Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu to druga publikacja z serii Biblioteczka Rękodzieła Ekologicznego EKO SMAK.Sery zagrodowe, ser domowy, bez sztucznych dodatków, konserwantów i barwników - możesz przyrządzić go samodzielnie korzystając z doświadczeń tych, którzy już dawno zdecydowali się wytwarzać ser samodzielnie. Przekazujemy doświadczenia rolników ekologicznych i kucharzy wytwarzających domowe sery.Dostępne w sklepach sery mają coraz gorszą jakość i smak. Często fałszuje się je różnymi dodatkami, m.in. olejami. Coraz więcej konsumentów decyduje się na zakup tradycyjnych ekologicznych serów gospodarskich lub stara się je wytwarzać rękodzielniczo w domu.Poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu przygotowaliśmy po to, by pokazać, że samodzielny wyrób smacznych serów nie jest trudny. Odwołujemy się do polskiej tradycji, ale przytaczamy również kilka zagranicznych przykładów.Przekazujemy autentyczne doświadczenia rolników ekologicznych z całego kraju. Świadomie staraliśmy się prezentować tylko najprostsze receptury i przepisy, możliwe do wykorzystania w każdym domu, zarówno w mieście jak i przede wszystkim na wsi.Warto spróbować receptur z ksiązki Wytwarzamy ekologiczny ser, gdyż tradycyjne ekologiczne sery są najcenniejsze biologicznie i zdrowotnie.Sięgając po poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser poznasz / zobaczysz / zrozumiesz:- przepisy na sery wytwarzane w gospodarstwach ekologicznych i małych- serowarniach całej Polski- domowy wyrób serów krok po kroku (dokładnie opisane zdjęcia)- opisy walorów zdrowotnych i dietetycznych różnych rodzajów serów- receptury najsławniejszych polskich kucharek z XIX i XX wieku- receptury na tradycyjne sery z różnych regionów Polski i Europy- jakie mleko najlepiej używać do wytwarzania sera- co trzeba mieć, aby wytwarzać najbardziej wartościowy ser- jak otrzymać własne podpuszczki (także wegetariańskie)- praktyczne porady, wskazówki i ciekawostki

Szczegóły

Tytuł: Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu

Autor: Zbigniew Przybylak, Magdalena Przybylak-Zdanowicz

Producent: Gaj

ISBN: 9788363537173

Rok produkcji: 2014

Ilość stron: 120

Format: 14,7x21 cm

Oprawa: broszurowa

Recenzje

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Regulamin recenzji

Serwis czytam.pl udostępnia swoim użytkownikom możliwość dodania własnej opinii/recenzji o produktach znajdujących się na stronie czytam.pl. Publikacja recenzji następuje po weryfikacji jej zgodności z niniejszym regulaminem.

  1. Użytkownik dodaje recenzję wybranego przez siebie produktu na własną odpowiedzialność. Administratorzy serwisu czytam.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczane w opinii.
  2. Celem recenzji ma być wyrażenie własnej opinii o produkcie, nie zaś reklamowanie innych serwisów, recenzje zawierające linki do innych stron nie będą zatwierdzane.
  3. Niedopuszczalne jest używanie wulgaryzmów, treści obraźliwych bądź naruszających uczucia religijne, kulturowe bądź narodowościowe.
  4. Dodawana recenzja powinna być wynikiem własnych przemyśleń autora i nie naruszać praw autorskich osób trzecich.
  5. Administratorem danych osobowych jest Wojciech Sterna ”TAMI” Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe z siedzibą przy ul. Piotrowskiej 12,61-353 Poznań, Polska. Szanując prawo użytkowników do prywatności Administrator stosuje odpowiednie rozwiązania uregulowane w polityce prywatności
  6. Autor recenzji wyraża zgodę na wykorzystywanie utworu w dowolnych częściach, w celu promocji i reklamy sklepu czytam.pl.

Twoja recenzja zostanie opublikowana po weryfikacji przez Czytam.pl

×