Hamburgery. 50 łatwych przepisów

Książka
  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Oprawa: oprawa twarda
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 24,99 PLN
Nasza cena: 18,75 PLN
Oszczędzasz 24%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.


Szczegóły: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Tytuł: Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Autor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327434210
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 18x22.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.482 kg


Recenzje: Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Hamburgery. 50 łatwych przepisów

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Oprawa: oprawa twarda

`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2015-10-21

Cena 24,99 PLN
Nasza cena 18,75 PLN
Oszczędzasz 24%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×