Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Książka
  • Wydawnictwo: Rea
  • Oprawa: twarda
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 39,90 PLN
Nasza cena: 27,29 PLN
Oszczędzasz 31%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury - Kiładze Jelena

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji. „Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".

[fragment Wstępu]


Szczegóły: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury - Kiładze Jelena

Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Kiładze Jelena
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931071
Język oryginału: rosyjski
Tłumacz: Rozalia Skiba
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 256
Format: 17.7 x 23.3 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.806 kg


Recenzje: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury - Kiładze Jelena
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

  • Wydawnictwo: Rea
  • Oprawa: twarda

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji. „Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
[fragment Wstępu]

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2017-02-15

Cena 39,90 PLN
Nasza cena 27,29 PLN
Oszczędzasz 31%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury - Kiładze Jelena

Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Kiładze Jelena
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931071
Język oryginału: rosyjski
Tłumacz: Rozalia Skiba
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 256
Format: 17.7 x 23.3 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.806 kg


Recenzje: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury - Kiładze Jelena

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×