Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Książka
Wysyłka: 2-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 99,00 PLN
Nasza cena: 91,78 PLN
Oszczędzasz 7%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.


Szczegóły: Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa

Tytuł: Chemia żywności Tom 2
Podtytuł: Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Praca zbiorowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301196264
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 344
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg
Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna


Recenzje: Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Cena 99,00 PLN
Nasza cena 91,78 PLN
Oszczędzasz 7%
Wysyłka: 2-3 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa

Tytuł: Chemia żywności Tom 2
Podtytuł: Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Praca zbiorowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301196264
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 344
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg
Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna


Recenzje: Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×