Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury

Książka
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 49,90 PLN
Nasza cena: 32,69 PLN
Oszczędzasz 34%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Darmowa dostawa
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury - Lisen Sundgren

Dzikie pesto, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?

Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację, kiedy można je zbierać, jak smakują, jaką posiadają wartość odżywczą i jaki mają wpływ na nasze zdrowie. A wszystko to zilustrowane przepięknymi grafikami, które pomogą rozpoznać każdą roślinę.

Wszyscy chcielibyśmy żyć oszczędniej i w zgodzie z naturą. Instynkt podpowiada, że byłoby to dla nas dobre. Brak nam jednak podstawowej wiedzy o właściwościach roślin oraz pewności, co z nimi robić. Na stronach Zielnika znajdziecie wszystkie niezbędne informacje o dziko rosnących roślinach jadalnych oraz pomysły i przepisy na pyszne dania, nalewki, napary czy kremy.

W czasach smogu ten przewodnik po świecie dziko rosnących roślin jest dla nas tym, czym latarnia morska dla zbłąkanych na morzu marynarzy. Ostrzega przed niebezpieczeństwami i wskazuje drogę do mądrości natury. Przekonajmy się o jej hojności i zaprzyjaźnijmy się z nią. Zielnik podpowiada, jak to zrobić. A kiedy już wrócimy do korzeni, smog sam zniknie z naszego życia.

Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK

Jeśli zastanawiało was, jak nazywają się te czerwone listki, którymi szef kuchni udekorował wasze danie, albo czy te rumiane jagody, które kuszą podczas leśnych wycieczek na pewno nadają się do jedzenia, macie w rękach właściwą książkę. Idźcie z Lisen na spacer i z zupełnie nowej perspektywy spójrzcie na to, co was otacza. Odkryjecie bogactwo świata roślin, jego aromaty oraz smak... keczupu z jarzębiny oraz zupy z pokrzywy.

Małgosia Minta, dziennikarka i autorka MintaEats.com

Nasze łąki i lasy to czyste złoto. Od razu chcę wyjść na łąkę, żeby rwać, zbierać i gotować!

Łukasz Długowski, Microwyprawy w wielkim mieście


Szczegóły: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury - Lisen Sundgren

Tytuł: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury
Autor: Lisen Sundgren
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788365973085
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 256
Format: 15.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.58 kg


Recenzje: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury - Lisen Sundgren

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury

Dzikie pesto, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?
Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację, kiedy można je zbierać, jak smakują, jaką posiadają wartość odżywczą i jaki mają wpływ na nasze zdrowie. A wszystko to zilustrowane przepięknymi grafikami, które pomogą rozpoznać każdą roślinę.
Wszyscy chcielibyśmy żyć oszczędniej i w zgodzie z naturą. Instynkt podpowiada, że byłoby to dla nas dobre. Brak nam jednak podstawowej wiedzy o właściwościach roślin oraz pewności, co z nimi robić. Na stronach Zielnika znajdziecie wszystkie niezbędne informacje o dziko rosnących roślinach jadalnych oraz pomysły i przepisy na pyszne dania, nalewki, napary czy kremy.
W czasach smogu ten przewodnik po świecie dziko rosnących roślin jest dla nas tym, czym latarnia morska dla zbłąkanych na morzu marynarzy. Ostrzega przed niebezpieczeństwami i wskazuje drogę do mądrości natury. Przekonajmy się o jej hojności i zaprzyjaźnijmy się z nią. Zielnik podpowiada, jak to zrobić. A kiedy już wrócimy do korzeni, smog sam zniknie z naszego życia.
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK
Jeśli zastanawiało was, jak nazywają się te czerwone listki, którymi szef kuchni udekorował wasze danie, albo czy te rumiane jagody, które kuszą podczas leśnych wycieczek na pewno nadają się do jedzenia, macie w rękach właściwą książkę. Idźcie z Lisen na spacer i z zupełnie nowej perspektywy spójrzcie na to, co was otacza. Odkryjecie bogactwo świata roślin, jego aromaty oraz smak... keczupu z jarzębiny oraz zupy z pokrzywy.
Małgosia Minta, dziennikarka i autorka MintaEats.com
Nasze łąki i lasy to czyste złoto. Od razu chcę wyjść na łąkę, żeby rwać, zbierać i gotować!
Łukasz Długowski, Microwyprawy w wielkim mieście

Cena 49,90 PLN
Nasza cena 32,69 PLN
Oszczędzasz 34%
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Darmowa dostawa

Szczegóły: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury - Lisen Sundgren

Tytuł: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury
Autor: Lisen Sundgren
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788365973085
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 256
Format: 15.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.58 kg


Recenzje: Zielnik - jedzenie i domowe kuracje z łona natury - Lisen Sundgren

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×