RODO dla kadrowych i HR Wzory dokumentów z objaśnieniami + aktywne druki na pendrive
Książka
  • Wydawnictwo: Infor
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 99,00 PLN
Nasza cena: 90,58 PLN
Oszczędzasz 8%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: RODO dla kadrowych i HR - Mędrala Małgorzata

Publikacja zawiera szczegółowy opis procedury wdrożenia w kadrach i działach HR nowych zasad ochrony danych osobowych wynikających z unijnego rozporządzenia RODO oraz najnowszych polskich przepisów o ochronie danych osobowych, które zaczną obowiązywać 25 maja 2018 r. Jej użyteczność gwarantuje doświadczenie Autorki w zakresie stosowania w praktyce przepisów o ochronie danych osobowych. Najtrudniejsze zagadnienia związane z wdrożeniem RODO są przedstawione na praktycznych przykładach. Dodatkową wartością publikacji są odpowiedzi na praktyczne pytania dotyczące stosowania RODO u pracodawców.

Do publikacji dodawany jest pendrive z 28 aktywnymi drukami i wzorami zawartymi w książce.

Są to min:
1.Ewidencja osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych
2.Ogólna klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych
3.Wzór projektu zapisów regulaminu pracy w zakresie monitoringu wizyjnego po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych
4.Wzór zapisu regulaminu pracy w zakresie stosowanych form kontroli pracowników
5.Wzór zgody na przetwarzanie danych biometrycznych pracownika po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych
6.Klauzula informacyjna przy formularzu rekrutacyjnym na stronie internetowej pracodawcy
7.Wzór zgody kandydata do pracy na przetwarzanie danych poza prowadzonym procesem rekrutacji
8.Zawiadomienie o zastosowaniu kary porządkowej
9.Skierowania na badania lekarskie
10.Wzór wniosku byłego pracownika o usunięcie zdjęcia ze strony firmowej i jego danych osobowych

Zalety publikacji:

Zaletą publikacji są liczne wzory dokumentów dotyczące wdrożenia RODO w kadrach i działach HR. Można je w łatwy sposób wykorzystać w swojej działalności, ponieważ ich wersja elektroniczna zapisana na pendrive jest dołączona do książki.


Szczegóły: RODO dla kadrowych i HR - Mędrala Małgorzata

Tytuł: RODO dla kadrowych i HR
Podtytuł: Wzory dokumentów z objaśnieniami + aktywne druki na pendrive
Autor: Mędrala Małgorzata
Wydawnictwo: Infor
ISBN: 9788381372596
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 148
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.235 kg


Recenzje: RODO dla kadrowych i HR - Mędrala Małgorzata
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

RODO dla kadrowych i HR
Wzory dokumentów z objaśnieniami + aktywne druki na pendrive

  • Wydawnictwo: Infor
  • Oprawa: Miękka

Publikacja zawiera szczegółowy opis procedury wdrożenia w kadrach i działach HR nowych zasad ochrony danych osobowych wynikających z unijnego rozporządzenia RODO oraz najnowszych polskich przepisów o ochronie danych osobowych, które zaczną obowiązywać 25 maja 2018 r. Jej użyteczność gwarantuje doświadczenie Autorki w zakresie stosowania w praktyce przepisów o ochronie danych osobowych. Najtrudniejsze zagadnienia związane z wdrożeniem RODO są przedstawione na praktycznych przykładach. Dodatkową wartością publikacji są odpowiedzi na praktyczne pytania dotyczące stosowania RODO u pracodawców. Do publikacji dodawany jest pendrive z 28 aktywnymi drukami i wzorami zawartymi w książce. Są to min: 1.Ewidencja osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych 2.Ogólna klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych 3.Wzór projektu zapisów regulaminu pracy w zakresie monitoringu wizyjnego po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych 4.Wzór zapisu regulaminu pracy w zakresie stosowanych form kontroli pracowników 5.Wzór zgody na przetwarzanie danych biometrycznych pracownika po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych 6.Klauzula informacyjna przy formularzu rekrutacyjnym na stronie internetowej pracodawcy 7.Wzór zgody kandydata do pracy na przetwarzanie danych poza prowadzonym procesem rekrutacji 8.Zawiadomienie o zastosowaniu kary porządkowej 9.Skierowania na badania lekarskie 10.Wzór wniosku byłego pracownika o usunięcie zdjęcia ze strony firmowej i jego danych osobowych Zalety publikacji: Zaletą publikacji są liczne wzory dokumentów dotyczące wdrożenia RODO w kadrach i działach HR. Można je w łatwy sposób wykorzystać w swojej działalności, ponieważ ich wersja elektroniczna zapisana na pendrive jest dołączona do książki.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2018-05-04

Cena 99,00 PLN
Nasza cena 90,58 PLN
Oszczędzasz 8%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: RODO dla kadrowych i HR - Mędrala Małgorzata

Tytuł: RODO dla kadrowych i HR
Podtytuł: Wzory dokumentów z objaśnieniami + aktywne druki na pendrive
Autor: Mędrala Małgorzata
Wydawnictwo: Infor
ISBN: 9788381372596
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 148
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.235 kg


Recenzje: RODO dla kadrowych i HR - Mędrala Małgorzata

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×