Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka)

OUTLET
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 19,99 PLN
Nasza cena: 13,06 PLN
Oszczędzasz 34%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka) - praca zbiorowa

Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.


Szczegóły: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka) - praca zbiorowa

Tytuł: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka)
Autor: praca zbiorowa
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435590
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.62 kg


Recenzje: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka) - praca zbiorowa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

OUTLET

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka)

Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×
Cena 19,99 PLN
Nasza cena 13,06 PLN
Oszczędzasz 34%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka) - praca zbiorowa

Tytuł: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka)
Autor: praca zbiorowa
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435590
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.62 kg


Recenzje: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska (Uszkodzona okładka) - praca zbiorowa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×