loading
Status zamówienia
61 651 44 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
45.16 Książki Pascal
-35%

Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie

Baron Aleksander

Wydawnictwo: Pascal
Oprawa: Twarda
45,16 zł
69,90 zł
Cena regularna: 69,90 zł (-35%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 45,16 zł (0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

Autor ,,Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Szczegóły

Tytuł
Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie
Autor
Baron Aleksander
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2018
Oprawa
Twarda
Ilość stron
288
Format
20.0x26.0cm
Języki
polski
ISBN
9788381032735
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381032735

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
45,16 zł
69,90 zł
Cena regularna: 69,90 zł (-35%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 45,16 zł (0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Baron Aleksander
Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie
Baron Aleksander
45,16 zł
69,90 zł
Przejdź do koszyka
45,16 zł
Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
O firmie
Dane firmowe
Księgarnia czytam.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań czytam@czytam.pl
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO