Kuchniokracja. Deserownik

Książka
Wysyłka: 2-4 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 49,90 PLN
Nasza cena: 33,94 PLN
Oszczędzasz 31%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

„Tytuł książki jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.

Nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...”

Autorka

Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei” oraz „Tradycje kulinarne Finlandii”). Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.

„Tradycyjne wypieki w nowej odsłonie. Przekonasz się, że pieczenie może być proste i przyjemne!”

Marta Mach – redaktor naczelna magazynu „Zwykłe Życie”

„Podróże, oprócz uniesień duchowych, to również, a może przede wszystkim, przygoda kulinarna. Odkrywanie innych kultur to poznawanie ich smaków. Dzięki tej książce możecie doświadczyć ich również w swoich domach”.

Łukasz Nowak – założyciel klubu podróżników Soliści






fragment (PDF 581 KB)


Szczegóły: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Kuchniokracja. Deserownik
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125453
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 208
Format: 16.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.68 kg


Recenzje: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Kuchniokracja. Deserownik

„Tytuł książki jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.
Nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...”
Autorka
Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei” oraz „Tradycje kulinarne Finlandii”). Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
„Tradycyjne wypieki w nowej odsłonie. Przekonasz się, że pieczenie może być proste i przyjemne!”
Marta Mach – redaktor naczelna magazynu „Zwykłe Życie”
„Podróże, oprócz uniesień duchowych, to również, a może przede wszystkim, przygoda kulinarna. Odkrywanie innych kultur to poznawanie ich smaków. Dzięki tej książce możecie doświadczyć ich również w swoich domach”.
Łukasz Nowak – założyciel klubu podróżników Soliści



fragment (PDF 581 KB)

Cena 49,90 PLN
Nasza cena 33,94 PLN
Oszczędzasz 31%
Wysyłka: 2-4 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Kuchniokracja. Deserownik
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125453
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 208
Format: 16.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.68 kg


Recenzje: Kuchniokracja. Deserownik - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×