Książka
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 69,90 PLN
Nasza cena: 46,81 PLN
Oszczędzasz 33%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk

Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie! Nikt nie zadba o nas tak jak my sami. Tę książkę napisało dwóch praktyków ? entuzjastów wyrabiania domowych wędlin ? i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.



Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiają proste, sprawdzone rozwiązania, dzięki którym będziemy mogli się cieszyć smakami tradycyjnych szynek, baleronów czy rolad oraz bardziej wyszukanymi pastrami bądź kindziukiem. Niezwykle apetyczne fotografie przeniosą nas do rodzinnego stołu, nad maszynkę do mięsa czy wśród aromatu jedynego w swoim rodzaju dymu z przydomowej wędzarni. A to tylko początek zalet. Jedzenie to jedna z najbardziej podstawowych ludzkich potrzeb — a zarazem jedna z tych mających największy wpływ na jakość życia oraz na zdrowie.



Specjaliści coraz częściej mówią, że gdyby ludzie odżywiali się zdrowo i racjonalnie, wcale nie potrzebowalibyśmy przyjmować żadnych witamin, suplementów diety i innych chemicznych wspomagaczy, a ogromnej ilości chorób dałoby się uniknąć w najprostszy i najprzyjemniejszy sposób: jedynie poprzez dobre, wartościowe jedzenie. Produktem najbardziej w obecnych czasach podejrzanym jest mięso i jego pochodne: czyli produkowane na masową skalę wędliny. Niepokojąco tanie, pochodzące od zwierząt hodowanych w zatrważających warunkach, kosztujące planetę zużycie niewyobrażalnych ilości wody. Autorzy tej książki podpowiadają, jak nie rezygnując z ulubionych smaków, odżywiać się bardzo smacznie, znacznie zdrowiej oraz etycznie. Przekonują, że naprawdę każdy może pozyskać mięso z mniejszych ubojni i sam zająć się domowym wyrobem wędliniarskich rarytasów. To nic trudnego!


Szczegóły: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk

Tytuł: Wędliny domowe
Autor: Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788380536418
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 160
Format: 20.4x26.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.87 kg


Recenzje: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Inne pozycje tego autora: Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk (1)

Książka

Domowe wędliny smacznie, zdrowo i etycznie! Nikt nie zadba o nas tak jak my sami. Tę książkę napisało dwóch praktyków ? entuzjastów wyrabiania domowych wędlin ? i zrobili to po męsku, w krótkich, oszczędnych słowach: nie ma w niej ani grama zbędnych treści, są za to użyteczne metody, przepisy, z których wszystko zawsze się udaje, a także zachęty, by w żadnym razie nie obawiać się, że to trudne.

Stanisław Klimaj i Henryk Rajchert wprowadzają w tajniki domowej produkcji wędlin i przedstawiają proste, sprawdzone rozwiązania, dzięki którym będziemy mogli się cieszyć smakami tradycyjnych szynek, baleronów czy rolad oraz bardziej wyszukanymi pastrami bądź kindziukiem. Niezwykle apetyczne fotografie przeniosą nas do rodzinnego stołu, nad maszynkę do mięsa czy wśród aromatu jedynego w swoim rodzaju dymu z przydomowej wędzarni. A to tylko początek zalet. Jedzenie to jedna z najbardziej podstawowych ludzkich potrzeb — a zarazem jedna z tych mających największy wpływ na jakość życia oraz na zdrowie.

Specjaliści coraz częściej mówią, że gdyby ludzie odżywiali się zdrowo i racjonalnie, wcale nie potrzebowalibyśmy przyjmować żadnych witamin, suplementów diety i innych chemicznych wspomagaczy, a ogromnej ilości chorób dałoby się uniknąć w najprostszy i najprzyjemniejszy sposób: jedynie poprzez dobre, wartościowe jedzenie. Produktem najbardziej w obecnych czasach podejrzanym jest mięso i jego pochodne: czyli produkowane na masową skalę wędliny. Niepokojąco tanie, pochodzące od zwierząt hodowanych w zatrważających warunkach, kosztujące planetę zużycie niewyobrażalnych ilości wody. Autorzy tej książki podpowiadają, jak nie rezygnując z ulubionych smaków, odżywiać się bardzo smacznie, znacznie zdrowiej oraz etycznie. Przekonują, że naprawdę każdy może pozyskać mięso z mniejszych ubojni i sam zająć się domowym wyrobem wędliniarskich rarytasów. To nic trudnego!

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2019-11-27

Cena 69,90 PLN
Nasza cena 46,81 PLN
Oszczędzasz 33%
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk

Tytuł: Wędliny domowe
Autor: Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788380536418
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 160
Format: 20.4x26.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.87 kg


Recenzje: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×



Podobne do: Wędliny domowe - Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk

Inne pozycje tego autora: Klimaj Stanisław, Rejchelt Henryk (1)


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×