Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku
Książka
  • Wydawnictwo: Znak Koncept
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 44,99 PLN
Nasza cena: 33,69 PLN
Oszczędzasz 25%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku - Viestad Andreas

OBIAD W RZYMIE



HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU



Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku.



Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, przez historię świata i historię Wiecznego Miasta.



Dowiedz się, jak to możliwe, że spór o sposób pieczenia chleba przyczynił się do wielkiej schizmy w Kościele, miłość do masła stała się impulsem do powstania reformacji, a niedobór soli doprowadził do przegrania wojny secesyjnej, wybuchu Wielkiej Rewolucji Francuskiej i upadku brytyjskiego imperium kolonialnego.



Poznaj historię małej wioski, która dzięki pszenicy zmieniła się w centrum największego imperium, jakie widział świat. Odkryj, jak cytryna wpłynęła na rozwój sycylijskiej mafii.



Wyrusz szlakiem smaków i składników, które zmieniały naszą cywilizację.



Rozpocznij drogę na rzymskim targu podążaj przez Ogród Oliwny w Jerozolimie i kopalnię soli w Wieliczce, by odpowiedzieć na fundamentalne pytanie:



Jaka jest najlepsza potrawa na świecie?



........................................................................................................................................................



Andreas Viestad, autor książki równie czarującej, co fascynującej, ma prawdziwy dar tworzenia obrazowych scen, snucia opowieści, a co najważniejsze – nakreślania i zgłębiania zależności, dzięki czemu wszystko staje się jasne i ekscytujące.



Nigella Lawson



Andreas Viestad napisał fascynującą, skłaniającą do przemyśleń i zabawną książkę o roli jedzenia w historii. Płynnie porusza się pomiędzy aromatami i smakami posiłku w rzymskiej restauracji a torami dziejów.



Alice Waters



Andreas Viestad jest szefem kuchni, recenzentem kulinarnym, gospodarzem telewizyjnego programu New Scandinavian Cooking, publicystą „The Washington Post” oraz założycielem Geitmyra Culinary Center for Children w Norwegii, fundacji edukującej dzieci na temat kultury żywieniowej. To autor czternastu bestsellerowych książek kucharskich.



Szczegóły: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku - Viestad Andreas

Tytuł: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku
Autor: Viestad Andreas
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073870
Tłumacz: Rost Małgorzata
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 15.0x20.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku - Viestad Andreas
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku

  • Wydawnictwo: Znak Koncept
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

OBIAD W RZYMIE

HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU

Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku.

Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, przez historię świata i historię Wiecznego Miasta.

Dowiedz się, jak to możliwe, że spór o sposób pieczenia chleba przyczynił się do wielkiej schizmy w Kościele, miłość do masła stała się impulsem do powstania reformacji, a niedobór soli doprowadził do przegrania wojny secesyjnej, wybuchu Wielkiej Rewolucji Francuskiej i upadku brytyjskiego imperium kolonialnego.

Poznaj historię małej wioski, która dzięki pszenicy zmieniła się w centrum największego imperium, jakie widział świat. Odkryj, jak cytryna wpłynęła na rozwój sycylijskiej mafii.

Wyrusz szlakiem smaków i składników, które zmieniały naszą cywilizację.

Rozpocznij drogę na rzymskim targu podążaj przez Ogród Oliwny w Jerozolimie i kopalnię soli w Wieliczce, by odpowiedzieć na fundamentalne pytanie:

Jaka jest najlepsza potrawa na świecie?

........................................................................................................................................................

Andreas Viestad, autor książki równie czarującej, co fascynującej, ma prawdziwy dar tworzenia obrazowych scen, snucia opowieści, a co najważniejsze – nakreślania i zgłębiania zależności, dzięki czemu wszystko staje się jasne i ekscytujące.

Nigella Lawson

Andreas Viestad napisał fascynującą, skłaniającą do przemyśleń i zabawną książkę o roli jedzenia w historii. Płynnie porusza się pomiędzy aromatami i smakami posiłku w rzymskiej restauracji a torami dziejów.

Alice Waters

Andreas Viestad jest szefem kuchni, recenzentem kulinarnym, gospodarzem telewizyjnego programu New Scandinavian Cooking, publicystą „The Washington Post” oraz założycielem Geitmyra Culinary Center for Children w Norwegii, fundacji edukującej dzieci na temat kultury żywieniowej. To autor czternastu bestsellerowych książek kucharskich.

Cena 44,99 PLN
Nasza cena 33,69 PLN
Oszczędzasz 25%
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku - Viestad Andreas

Tytuł: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku
Autor: Viestad Andreas
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073870
Tłumacz: Rost Małgorzata
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 15.0x20.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku - Viestad Andreas

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×