Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby
Książka
  • Wydawnictwo: WAM
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka: Pojutrze (poniedziałek 2021-09-27)
Sugerowana cena detaliczna 39,90 PLN
Nasza cena: 24,94 PLN
Oszczędzasz 37%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna

Zdrowie zakręcone w słoikach



Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!



W książce znajdziesz:


  •     porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,

  •     przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,

  •     wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,

  •     porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,

  •     inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,

  •     sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.




Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!



W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka . Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.


Szczegóły: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna

Tytuł: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.
Podtytuł: Domowe sposoby
Autor: Dąbrowska Beata Anna
Wydawnictwo: WAM
ISBN: 9788327719201
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 22.1x16.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.36 kg


Recenzje: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.
Domowe sposoby

  • Wydawnictwo: WAM
  • Oprawa: Twarda

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  •     porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  •     przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  •     wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  •     porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  •     inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  •     sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka . Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Cena 39,90 PLN
Nasza cena 24,94 PLN
Oszczędzasz 37%
Wysyłka: Pojutrze (poniedziałek 2021-09-27)
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna

Tytuł: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską.
Podtytuł: Domowe sposoby
Autor: Dąbrowska Beata Anna
Wydawnictwo: WAM
ISBN: 9788327719201
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 22.1x16.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.36 kg


Recenzje: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×



Podobne do: Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. - Dąbrowska Beata Anna


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×