Tradycje kulinarne Szwecji
Zapowiedź
  • Wydawnictwo: Hanami
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka: Niedostępna
Sugerowana cena detaliczna 64,00 PLN

Zapowiedź 2021-10-28
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.


Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.


Szczegóły: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520531
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Zapowiedź

Tradycje kulinarne Szwecji

  • Wydawnictwo: Hanami
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Powiadom o dostępności
Podaj swój e-mail a zostaniesz poinformowany jak tylko pozycja będzie dostępna.
×

Zapowiedź 2021-10-28

Sugerowana cena detaliczna 64,00 PLN
Wysyłka: Niedostępna
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520531
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×



Podobne do: Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×