74.8
Książki
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
-4%
Technologia produkcji wina
Wydawnictwo:
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Oprawa: Miękka
74,80 zł
Cena regularna: 78,00 zł
(-4%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 74,80 zł
(0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. Concepts in Wine Chemistry, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Szczegóły
Tytuł
Technologia produkcji wina
Autor
Margalit Yair
Wydawnictwo
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
244
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788309011583
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Lorek Marta
Tytuł oryginału
Concepts in wine technology
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788309011583
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia produkcji wina
74,80 zł
Recenzje