Dania regionalne
Marhaba Witaj w kuchni z czterech stron świata - Przepisy wegetariańskie
Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata
Historia makaronu w dziesięciu daniach - Od tortellini do carbonary
Gaijin gotuje - Kuchnia japońska dla nie-Japończyków
Lampart w pomarańczach. - Sycylijskie zapiski kulinarne
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna. - Estonia, Łotwa, Litwa
Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Sekrety włoskiej kuchni. - Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?
Podobno to przez żołądek możemy trafić do czyjegoś serca. Prawda jest taka, że uwielbienie do różnorodnych potraw nosi w sobie wielu z nas. Często lokalne dania są związane z kulturą czy zwyczajami konkretnego miejsca. Jeśli więc interesują Cię przepisy z całego świata i potrawy związane z kulturą, świetnie trafiłeś. Znajdziesz tutaj pozycje, które zaproszą Cię do słonecznej Italii, aromatycznej Gruzji czy soczystej Grecji.
Dania regionalne – książki kulinarne
Proponujemy zarówno książki z polskimi daniami, jak i potrawami z całego świata. Z nami możesz zawędrować do kuchni danego regionu lub kraju. Przed Tobą kuchnia włoska, kuchnia francuska, kuchnia azjatycka czy kuchnia śródziemnomorska. Każda z nich skrywa w sobie liczne aromaty, konkretne przyprawy czy produkty, bez których nie mogłaby istnieć. Przekonaj się, jaki związek mają potrawy z obyczajowością danego kraju oraz jakie smaki pojawiają się w nich najczęściej. Czeka Cię niezwykle smakowita podróż. Gotów na zwiedzanie kuchni całego świata?