Dieta łatwostrawna Z czym to się je

Książka
  • Wydawnictwo: Helion
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka: do 3 dni roboczych + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 39,90 PLN
Nasza cena: 26,31 PLN
Oszczędzasz 34%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Paypo
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Dieta łatwostrawna Z czym to się je - Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną.

Dieta łatwostrawna. Z czym to się je? to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, a więc nieobciążającej przewodu pokarmowego długim trawieniem. Dzięki temu organizm może się skoncentrować na innych działaniach, na przykład na dochodzeniu do zdrowia. Książka ma także na celu pokazać, że dieta łatwostrawna to nie tylko rozgotowane papki, ale też całkiem apetyczne i smaczne potrawy.

W książce:

potrawy lekkie dla brzucha
wypróbowane przepisy
łatwo dostępne składniki
proste wykonanie
propozycje dla osób na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej
przydatne wskazówki dietetyczne i kulinarne
Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer ? absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Od dziewięciu lat zajmuje się dietetyką i żywieniem człowieka. Prowadzi własną poradnię dietetyczną ? Food & Diet; jest dietetykiem do tzw. spraw trudnych. Dzięki swojej pasji i wiedzy z zakresu szeroko rozumianej dietetyki nie tylko pomogła wielu osobom zrzucić zbędne kilogramy, ale również nauczyła je, jak zdrowo, a przy tym smacznie się odżywiać.

Od 2012 roku angażuje się w pomoc osobom poddawanym leczeniu onkologicznemu. Od kilku lat jeździ po Polsce, by szkolić pacjentów i ich rodziny, a także personel medyczny i farmaceutów w zakresie odżywiania w terapii nowotworowej. Jest współautorką książki Kuchnia i medycyna XXI wieku, do której napisała kilka rozdziałów poświęconych żywieniu podczas leczenia onkologicznego.

Wciąż szuka nowych pomysłów, wyzwań, śledzi doniesienia naukowe z dziedziny dietetyki, uczestnicząc w konferencjach naukowych. Jako ekspert w zakresie żywienia jest częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych.


Szczegóły: Dieta łatwostrawna Z czym to się je - Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Tytuł: Dieta łatwostrawna Z czym to się je
Autor: Ewa Ceborska-Scheiterbauer
Wydawnictwo: Helion
ISBN: 9788328343030
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 216
Oprawa: Miękka
Waga: 0.585 kg


Recenzje: Dieta łatwostrawna Z czym to się je - Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Inne pozycje tego autora: Ewa Ceborska-Scheiterbauer (1)

Książka

Dieta łatwostrawna Z czym to się je

  • Wydawnictwo: Helion
  • Oprawa: Miękka

Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną. Dieta łatwostrawna. Z czym to się je? to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, a więc nieobciążającej przewodu pokarmowego długim trawieniem. Dzięki temu organizm może się skoncentrować na innych działaniach, na przykład na dochodzeniu do zdrowia. Książka ma także na celu pokazać, że dieta łatwostrawna to nie tylko rozgotowane papki, ale też całkiem apetyczne i smaczne potrawy. W książce: potrawy lekkie dla brzucha wypróbowane przepisy łatwo dostępne składniki proste wykonanie propozycje dla osób na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej przydatne wskazówki dietetyczne i kulinarne Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer ? absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Od dziewięciu lat zajmuje się dietetyką i żywieniem człowieka. Prowadzi własną poradnię dietetyczną ? Food & Diet; jest dietetykiem do tzw. spraw trudnych. Dzięki swojej pasji i wiedzy z zakresu szeroko rozumianej dietetyki nie tylko pomogła wielu osobom zrzucić zbędne kilogramy, ale również nauczyła je, jak zdrowo, a przy tym smacznie się odżywiać. Od 2012 roku angażuje się w pomoc osobom poddawanym leczeniu onkologicznemu. Od kilku lat jeździ po Polsce, by szkolić pacjentów i ich rodziny, a także personel medyczny i farmaceutów w zakresie odżywiania w terapii nowotworowej. Jest współautorką książki Kuchnia i medycyna XXI wieku, do której napisała kilka rozdziałów poświęconych żywieniu podczas leczenia onkologicznego. Wciąż szuka nowych pomysłów, wyzwań, śledzi doniesienia naukowe z dziedziny dietetyki, uczestnicząc w konferencjach naukowych. Jako ekspert w zakresie żywienia jest częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych.

Cena 39,90 PLN
Nasza cena 26,31 PLN
Oszczędzasz 34%
Wysyłka: do 3 dni roboczych + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Paypo

Szczegóły: Dieta łatwostrawna Z czym to się je - Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Tytuł: Dieta łatwostrawna Z czym to się je
Autor: Ewa Ceborska-Scheiterbauer
Wydawnictwo: Helion
ISBN: 9788328343030
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 216
Oprawa: Miękka
Waga: 0.585 kg


Recenzje: Dieta łatwostrawna Z czym to się je - Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Inne pozycje tego autora: Ewa Ceborska-Scheiterbauer (1)


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×