Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie
Książka
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka: 1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 49,90 PLN
Nasza cena: 30,39 PLN
Oszczędzasz 39%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów
Opis: Kiszonki i fermentacje - Baron Aleksander

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.



Czy masz ochotę na:

- Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?

- Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?

- Kiszone migdały?

- Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?

- A może kiszoną Krwawą Mary?



Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.



Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.



Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.



„Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata.”

Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"



„Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!”

Maciej Nowak, krytyk kulinarny



„Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego.”

dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK


Szczegóły: Kiszonki i fermentacje - Baron Aleksander

Tytuł: Kiszonki i fermentacje
Podtytuł: Bestseller w nowej odsłonie
Autor: Baron Aleksander
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381036573
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 288
Format: 16.2 x 21 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.48 kg


Recenzje: Kiszonki i fermentacje - Baron Aleksander
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Kiszonki i fermentacje
Bestseller w nowej odsłonie

  • Wydawnictwo: Pascal
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.

Czy masz ochotę na:
- Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
- Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
- Kiszone migdały?
- Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
- A może kiszoną Krwawą Mary?

Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.

Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.

Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.

„Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata.”
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"

„Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!”
Maciej Nowak, krytyk kulinarny

„Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego.”
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Cena 49,90 PLN
Nasza cena 30,39 PLN
Oszczędzasz 39%
Wysyłka: 1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Kiszonki i fermentacje - Baron Aleksander

Tytuł: Kiszonki i fermentacje
Podtytuł: Bestseller w nowej odsłonie
Autor: Baron Aleksander
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381036573
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 288
Format: 16.2 x 21 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.48 kg


Recenzje: Kiszonki i fermentacje - Baron Aleksander

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×