Zdrowe przetwory

Książka

Zdrowe przetwory

  • Wydawnictwo: Zwierciadło
  • Rok wydania: 2018
  • ISBN: 9788381320436
  • Ilość stron: 224
  • Format: 16.5x22.0 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 15.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 15.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena 39,90 PLN
Nasza cena 24,42 PLN
Oszczędzasz 38%
Dodaj do Schowka

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×
Cena 39,90 PLN
Nasza cena 24,42 PLN
Oszczędzasz 38%
Dodaj do Schowka

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×

Książka pod patronatem czytam.pl

Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok.

Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory zarówno słodkie jak i wytrawne, w nowej, zdrowej odsłonie, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego garść przepisów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.

JOLANTA  NAKLICKA-KLESER 

Autorka książki Lodovo, wydanej przez Wydawnictwo Zwierciadło. Prowadzi w samym sercu Katowic Pracownię, w której organizuje  spotkania kulinarne, warsztaty i pokazy.

Gotowanie to jej pasja.  Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia –  tym chce dzielić się z innymi. 




Szczegóły

Tytuł: Zdrowe przetwory

Autor: Jolanta Naklicka-Kleser

Wydawnictwo: Zwierciadło

ISBN: 9788381320436

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 224

Format: 16.5x22.0 cm

Oprawa: broszurowa

Waga: 0.476 kg

Recenzje

Zaloguj się

Przypomnij hasło

×
×

Z czym kojarzy mi się jesień?

Ze złotymi liśćmi, które z drzew opadają na ziemię. Z grubym swetrem, ciepłym kocykiem i ciepłymi, grubymi skarpetami. Nie może też zabraknąć kubka gorącej kawy, niekiedy herbaty, a nawet kakao. Jednak jesień kojarzy mi się również z pewnym wspomnieniem: przez okno przebijają ciepłe promienie słońca. Moja mama i prababcia krzątają się po kuchni robiąc przetwory z ogórków. Do dziś pamiętam ich smak, ekscytację małego dziecka, bo w domu coś ciekawego się dzieje.

Bo wiecie co? Jesień to również czas, kiedy zamykamy w słoiki smak i słońce przemijającego lata.



"Zdrowe przetwory" to sentymentalna podróż autorki do czasów dzieciństwa. Jolanta Naklicka - Kleser daje nam możliwość, aby zatroszczyć się o swoich bliskich, serwując im zdrowe przetwory, bez żadnych zbędnych ulepszaczy. Z pewnością zdajecie sobie sprawę, że słoik ogórków kiszonych, zrobiony w domu, będzie smakował o wiele lepiej niż ten ze sklepowej półki. Jednak nie każdy potrafi robić przetwory, a ten poradnik sprawdzi się w tym celu idealnie. Przepisy tu zawarte są napisane prosto i przejrzyście. Zdjęcia danych przetworów są wykonane pięknie, sprawiając, że patrząc na nie rośnie nam apetyt i chęci do działania. Tak książka sprawdzi się w sam raz dla początkujących, ale również dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego. Oprócz klasycznych przetworów, takich jak kiszone ogórki, kapusta czy sok malinowy, znajdziemy przetwory takie jak: limonka z kurkumą, chutney z mango czy salsę z pomidorów i kolendry. Znajdą się tu również dania do zrobienia w dziesięć minut jak np. pomidory w sposób azjatycki, z których w szybki sposób można zrobić pyszną zupę oraz dodatki do dań głównych i lekarstwa.

Dla początkujących osób nie zabraknie tu zasad prawidłowego robienia przetworów, wyjaśnienia na czym polega sterylizacja i jak ją wykonać oraz na czym polega pasteryzacja i jakie są jej rodzaje. Okiem dietetyka dowiemy się jakie wartości niosą ze sobą truskawki, cytrusy, kurkuma i wiele innych.



Książka "Zdrowe przetwory" posiada wszystko, to co powinien posiadać dobry poradnik kulinarny. Proste, krótkie i zrozumiałe przepisy, spis treści, piękne ilustracje, ciekawostki oraz ważne informacje przekazywanego bez zbędnego przeciągania. Ta książka jest dla każdego: dla tego kto chce zacząć robić przetwory, potrzebuje motywacji, ale również dla tych, którzy nie boją się próbować sięgać po nowe smaki. Ja nie lubię eksperymentować więc zostanę przy klasycznych przetworach.

2018-09-26 19:19:08


Zobacz także:

Regulamin recenzji

Serwis czytam.pl udostępnia swoim użytkownikom możliwość dodania własnej opinii/recenzji o produktach znajdujących się na stronie czytam.pl. Publikacja recenzji następuje po weryfikacji jej zgodności z niniejszym regulaminem.

  1. Użytkownik dodaje recenzję wybranego przez siebie produktu na własną odpowiedzialność. Administratorzy serwisu czytam.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczane w opinii.
  2. Celem recenzji ma być wyrażenie własnej opinii o produkcie, nie zaś reklamowanie innych serwisów, recenzje zawierające linki do innych stron nie będą zatwierdzane.
  3. Niedopuszczalne jest używanie wulgaryzmów, treści obraźliwych bądź naruszających uczucia religijne, kulturowe bądź narodowościowe.
  4. Dodawana recenzja powinna być wynikiem własnych przemyśleń autora i nie naruszać praw autorskich osób trzecich.
  5. Administratorem danych osobowych jest Wojciech Sterna ”TAMI” Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe z siedzibą przy ul. Piotrowskiej 12,61-353 Poznań, Polska. Szanując prawo użytkowników do prywatności Administrator stosuje odpowiednie rozwiązania uregulowane w polityce prywatności
  6. Autor recenzji wyraża zgodę na wykorzystywanie utworu w dowolnych częściach, w celu promocji i reklamy sklepu czytam.pl.

Twoja recenzja zostanie opublikowana po weryfikacji przez Czytam.pl

×