Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Książka
Wysyłka: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena detaliczna 34,90 PLN
Nasza cena: 23,53 PLN
Oszczędzasz 32%
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Oferujemy szeroki asortyment - ponad 120 tys. produktów
Dysponujemy solidną wiedzą - działamy już 11 lat
Dbamy o wybór najcenniejszych tytułów

Opis: Polskie mięso - Kapela Jaś

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. ?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.


Szczegóły: Polskie mięso - Kapela Jaś

Tytuł: Polskie mięso
Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor: Kapela Jaś
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788365853684
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 320
Format: 13.2x21.0cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Polskie mięso - Kapela Jaś

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Książka

Polskie mięso
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. ?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Cena 34,90 PLN
Nasza cena 23,53 PLN
Oszczędzasz 32%
Wysyłka: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Szczegóły: Polskie mięso - Kapela Jaś

Tytuł: Polskie mięso
Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor: Kapela Jaś
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788365853684
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 320
Format: 13.2x21.0cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Polskie mięso - Kapela Jaś

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Dodane do koszyka
×