15.77
Książki
SBM
15,77 zł
Cena regularna: 29,95 zł
(-47%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 15,77 zł
(0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Szczegóły
Wydanie
2
Rok wydania
2014
Oprawa
Twarda
Ilość stron
240
Format
17.0x24.7cm
Języki
polski
ISBN
9788378454632
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788378454632
Dodałeś produkt do koszyka
Polska kuchnia regionalna
15,77 zł
Recenzje