63.06
Przedmioty zawodowe w technikum - podręczniki
WSiP
-4%
Podręcznik
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: miękka
63,06 zł
Cena regularna: 65,80 zł
(-4%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 60,08 zł
(+5%)
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).
Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.
Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.
Szczegóły
Tytuł
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Podtytuł
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
miękka
Ilość stron
488
Format
17 x 24 cm
Języki
polski
ISBN
9788302152573
Rodzaj
Ćwiczenia
Stan
Nowy
EAN
9788302152573
Dodałeś produkt do koszyka
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
63,06 zł
Recenzje